3 Ekim 2006 Salı

KEDIDILLI HEDIYE


KEDIDILLI HEDIYE
Annem görmüş bir tv programında, hemen not almış sonra da uygulamış , bizim evlilik yıldönümümüz için ...

Canım anneemmmm!!!!!

Her neyse pastamıza dönelim biz...

Malzemeler :

30 tane kedidili bisküvi (pastanelerde savuer bisküvisi olarak da bilinir)
1 paket finger ya da petibör bisküvi
1 kg çilek ya da şeftali
2 paket hazır vanilyalı puding (evde kendiniz de muhallebi yapabilirsiniz)
5 kaşık margarin
1 paket krem şanti
süt
1 kırmızı kurdele :)

Efendim ... pastanızı kolay yapabilmek için kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye ediyorum yoksa çok zor oluyor zaptetmesi bisküvileri ...

Önce kelepçeli kalıbınızın içine savuyer bisküvlerini (sanırım 15-17 adet falan alıcaktır max)çevreleyecek şekilde dizin , önüne arkasına dikkat, görüntü bozulmasın !!!

1 paket finger ya da petibörü ocakta erittiğiniz 2 yemek kaşığı (tepeleme) margarin ile robottan geçirip, kum gibi yapın.

Kalıpta duran kedidillerinin ortasına , kedidillerini iyice kenarlara iterek bastırarak yayın. 1/2 kg meyvayı (ne ile yapmak istediyseniz) robottan çekip püre haline getirin.Pudinginizi veya muhallebinizi pişirip, sıcakken 3 yemek kaşığı margarin ile 5 dk. mikserle çırpın.
En alttaki az önce yaydığınız bisküvi tabanının üzerine 1 kat savuyer dökün , meyve püresi gezdirin pudingten dökün..Bunu çerçevede duran bisküvilerin yüksekliğini yarılayana kadar tekrarlayın.

Kremşantinizi hazırlayın, tüm malzemenin üzerine dökün. Pastanızı kalan meyve ve arzu ederseniz benim gibi hindistan cevizi ile süsleyin.

1 gece buzdolabında pastanızı dinlendirin. Ertesi gün kelepçesini açıp kırmızı kurdelenizle süsleyin.

Özel günlerde sevdiklerinize verebileceğiniz güzel bir hediye değil mi ???

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Müge ciğim hayatımda gördüğüm en şahane görüntü ve en güzel lezetti şu senin kedidilli pasta.En kısa zamanda yapacağım .Telif hakkını vermek şartıyla dergide de tarifini yayınlayabiliriz.Ellerine sağlık arkadaşım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails