19 Ocak 2007 Cuma

ÇİKOLATALI TRUFF

Image Hosted by ImageShack.us

Şirkette bugün yine kermesimiz var..Ancak bugünkü kermes bu sefer ücretsiz, biz gönüllüler olarak 2006 senesinde etkinliklerimize katkıda bulunan şirket çalışanlarına bir nevi teşekkür mahiyetinde hazırladık kermesi...

Kermese herkes birşey yapıp,katkıda bulundu..Tabii ki ben de eksik kalmadım haliyle..

Ben kermese sevgili Pastacı Burcu'nun bloğunda görüp, uzun zamandır denemek istediğim trufflar ile katılıyorum.

Tam üç akşamdır bu truffları hazırlamakla uğraşıyorum..Eee saat 19:00 da işten eve dönüp, aynı zamanda da hazırlanması gereken akşam yemeği prosesi olunca bu kadar uzun sürüyor tabii yoksa bu kadar sürmez diye düşünüyorum.

Birinci gün en basit bilgiyle hazırlanmış bir kakaolu kek pişirdim.Burcu'da ve diğer bloglarda rastladığım kadarıyla pasta hazırlarken yapılan traşlamalar sonrasında kalanlar da kullanılabiliyormuş.Ancak benim o şekilde buzlukta sakladığım bir kekim olmadığı için ben sıfırdan bir kek pişirdim.

Kek için;

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı vanilya şurubu
  • 2-2,5 su bardağı un

Yumurta ve şekeri, şeker iyice eriyinceye ve yumurtalar köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.Daha sonra süt, sıvıyağ ve vanilya şurubunu ekleyip çırpmaya devam edelim.Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyelim, daha sonra karışımımıza ekleyelim.Un miktarını 2 yada 2,5 olarak özellikle verdim çünkü markadan markaya değişkenlik gösterebiliyor.

Bu keki önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.

Ben dediğim gibi 1. gece ancak keki pişirebildim .. o gece kek soğuduktan sonra buzdolabına koydum ve diğer işlemi ertesi gece yaptım.

Image Hosted by ImageShack.us


Truff için;

Malzemeler:

  • 200 gr sütlü çikolata (Ben Burcu'nun belirttiği kadar çikolata koymadım, orjinalinde 400 gr var.)
  • 2 paket krema
  • çikolatalı kek
  • 100 gr margarin (Margarini kullandığı tarif başkaydı, kullanılmasa da olur, ben kullanmayı tercih ettim)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Üzeri için kakao ve hindistan cevizi

Kremayı orta hararetteki ateşte kaynatıp içerisine çikolatalarımızı kırıp, eritiyoruz.Pudra şekerini de ekleyip, karışım sıcakken küçük küçük ufalanmış keklerimizle iyice karıştırıyoruz.Daha sonra margarini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ben mikser kullanmadım, arzu edenler kullanabilirler.Hazırladığımız bu karışımı ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletiyoruz.Bu da benim ikinci geceki işlemimdi.

Son olarak dün gece buzdolabında beklettiğim karışımı çıkarttım.İki tatlı kaşığı yardımı ile yuvarlaklar alıp ister hindistan cevizi ister de kakao olan tabağıma koydum ve orada elimle yuvarlayıp, şekillendirdim ve kağıtlarına yerleştirdim.

Üzerine fındık, fıstık, şekerleme vb.. şeyler de koyabilirsiniz.

Bakalım bugün kermeste ne tepkiler alacağım?


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge, yine güzel şeyler yapmışsın.. ben de senin gibiyim patates varsa hayır demem.ÇOk güzel görünüyor dediğin gibi oldukça da pratik..
Ya bu trufflardan ben de yapmak istiyorum artık.. çok güzel olmuş seninkiler.. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

muku yanlis sektordesin...cuma gunu acele cikmam gerektigi icin soyleyemedim ama haRukaydi truff lar :)) yani gercekten oldun sen...pastaci acmalisin...sen en iyisi dogumgunumde bana bunlardan yap muckk fii

Adsız dedi ki...

müge abla ben de istiyorum bunlardaaannnn :)))

Adsız dedi ki...

Canım yeğenimi birgün tüm hayallerini gerçekleştireceğine kalpten inanıyorum.O herzaman tuttuğunu koparan bir çoçuktur.
Tebrikler...
Teyzen,
Hİkmet Duburcalı

Adsız dedi ki...

Mügüşüm
Selam,tarifine göre bende denedim minik topları harikalarda tariflerin için sağol.
Aylin

Adsız dedi ki...

Selamlar,
İsmim Zeynep, hayatımda takip etmediğim ne bir yerli ne bir yabancı blog veya kaynak kalmadı diyebilirim.. sizin tek farkınız ise yorum bırakmak zorunda hissettiğim tek usta oldunuz. Yaptığım her tarifde ustasının bir sırrı vardı ve hiç bir zaman tarifte ki gibi olmadı belki daha iyi belki daha kötü ama sizin tarifleriniz hissettirdikleriniz kadar güzeldi..
Saygılarımla

Zeynep ATA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails