30 Mayıs 2007 Çarşamba

GEÇMİŞE KISA BİR YOLCULUK & ÇİKOLATALI KUP

Image Hosted by ImageShack.us




Çocukluğunuza dönmek istediğiniz günler oluyor mu? Benim sıksık oluyor..Keşke daha doya doya yaşasaymışım dediğim..Aslında şanslı bir nesilden geliyor olsam da aklıma bazen keşke dediğim anlar olmuştur.
Şimdiki çocukların yerinde olmak istemezdim doğrusu.Sokakta oynayamadan, karşı komşunu tanımadan, tek bir oyuncakla yetinmenin ne demek olduğunu bilmeden, mahallede geliri iyi ya da kötü herkesin çocuğu ile en az bir kere bile olsa oyun oynamadan,aileden birileri yanında olmadan bisiklete özgürce binemeden, akşam yemek saatinde annenin balkondan "hadii yemeğe baban geldi...!" diyen sesini duyamadan, yaz akşamlarında bahçenin duvarında oturup çekirdek yiyemeden ve bunlar gibi daha bir sürü şeyin tadını çıkartmadan bir çocukluk yaşamak istemezdim.
Neden mi bunları yazdım şimdi..Yine fotoğraflara baktım da ondan..30 yaşındayım ama hala çocuğum , bunu çevremdeki herkes biliyor, benim o ruhumu öldürmeye hiç niyetim yok ...Ama ben kendi çocukluğumun çocuğuyum.Bu zamanın değil..Şimdi kendi çocuklarımızı düşünüyorum da onlar gerçekten çok şanssızlar bana göre.Belki de onlar da kendi çocukları için böyle söyleyecekler , kim bilir...
Çocukken tatlıyla benim hiç aram yoktu. Tek sevdiğim şey annemin maaş aldığı günler büyük bir keyifle bana aldığı kocaman ALMAN PASTASIydı..Çok severdim alman pastasını ve maaş gününü hevesle beklerdim, başka günler de alabilirdik ama dedim ya biz ne zaman isteyeceğimizi bilir beklerdik..Şimdi almayınca neler oluyor :))
Dondurma, çikolata falan yemeyen ben şimdi tatlıcı oldum denilebilir.. İnsan keşke her güzel şeyin tadını öğrenmese sonra kilo derdi başlıyor :))
Yine bir tatlı krizi anında yaptığım bir kup var...Buyrun tarifi...Canınız 5 dk da tatlı bir şeyler çekerse ya da ani bir misafir durumu söz konusu olursa iyi bir alternatif..

Malzemeler:

  • 1 paket çikolatalı fındıklı Dr. Oetker Cremole
  • Yapacağınız miktara göre finger bisküvi
  • Muz yada başka bir meyve (Çilek-şeftali vb)
  • Damla çikolata
  • File fındık (hindistan cevizi, şamfıstığı vb şeyler de olabilir)
  • Süt (soğuk olmalı)

    Üzerindeki tarife göre Cremole'yi hazırlayın.Her kup için 2-3 adet bisküviyi hafifçe ıslatın ve kuplarınızı hazırlayacağınız kabın altına koyun.Üzerine biraz cremoleden dökün ve meyve ve çiklata serpiştirin.Üzerine yine cremoleden dökün ve son olarak file fındık ile süsleyin.

    Hemen afiyetle yiyebilirsiniz. Üzerine vanilyalı bir top dondurma da iyi gider , benden söylemesi...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails