19 Kasım 2007 Pazartesi

PASTA ... PASTA ... HER YER PASTA

Bu başlık benim geçen haftamı anlatan en güzel ifade oldu sanırım.. Yoğun, yorucu, ilklerle dolu, heyecanlı ama çok eğlenceli bir hafta geçirdim. Yoğun ve yorucu çünkü geçtiğimiz hafta iş dönüşü saat 23:00 - 24:00 kadar her geceyi mutfakta geçirdim... İlklerle dolu çünkü ilk kez 3 boyutlu pasta tecrübem oldu... Heyecanlı çünkü ya yapamazsam diye çok korktum itiraf ediyorum :) Eğlenceli çünkü sevdiğim şeyi yaparken aslında tüm bunlar bana vız geldi :)

Aynı yukarıda anlattığım gibi , geçtiğimiz hafta 4 pasta 1 kurabiye ile kendime ait rekorumu kırdım ... Haa bu arada bir de kursum var tabii... Kursta yaptığım pastaları saymıyorum bile :)

Fotoğraflı pastayı zaten bir önceki yazımda detayları ile anlatmıştım...

Bugün pastaların tek tek aşamalarını anlatmayacağım ancak kabaca izlenmesi gereken yolları özet geçeceğim yoksa bu yazının sonunu bulmak biraz zor olur :)

Haftanın ikinci pastası... HAZİNE KESESİ



Bay Moris Fis [:)] için yaptım bu paracıkların dolu olduğu kocaman keseyi... Ve süprizleri pek sevmeyen Moris bile bu pastaya karşı şaşkınlığını gizleyememiş aldığım haberlere göre :) haa bir de Facebook'da resmini gördüm pasta ile çekilmiş ... Birbirlerine pek yakışmışlar... Moris ve para :)



Bu pastada sevgili eşimin gayreti çok önemli onu yazmadan geçemeyeceğim.. Eğer bakkal, market tırım tırım arayıp o 1 EUR şeklindeki çikolataları bulmasaydı pastam bu kadar anlamlı olmayacaktı... Benim canım tedarikçime buradan sevgiler !



Bu pasta için bir kümbet pandispanya hazırladım. Çikolatalı ve fıstıklı olarak sipariş edildiği için o şekilde tüm işlemleri tamamladıktan sonra sıra kaplamaya geldi. Kahverengi şeker hamuru hazırlarken çok yoruldum, söylemeden geçemeyeceğim... Hamuru açıp bol bir şekilde giydirdim pastaya , kumaş görüntüsü verebilmek için potluklar yaptım.. Ağız kısmına da para görünümlü çikolataları yerleştirdim...



Diğer pastamıza gelince... Çikolatalı ve muzlu olarak hazırladığım PALYAÇO BAYAN





Bu pasta minik bir kızın doğumgünü için hazırlandı...Detaylarını anlatmama pek gerek yok sanırım çünkü yapımı son derece basit bir pasta aslında... Yuvarlak bir pasta hazırlayıp üzerini yüz şeklinde süslemeniz Palyaço için yeterli...

Son pastayı ise Fidan ve Selda olmasaydı nasıl yapardım bilmiyorum ...Buradan çok teşekkür ederim kendilerine...

Şimşek Mcqueen yapım aşamaları konusunda onların bloglarından adım adım yardım aldım...



İşte bu benim gerçek anlamda ilk üç boyutlu bir pasta tecrübem oldu... Yapımında pek zorlanmadım ama yine de ilk olduğu için pek seri hareket etmeyi tercih etmedim o nedenle elimi bir hayli oyaladı.. Etraftaki karmaşaya rağmen görmek isteyenler olabilir diye ve yapım aşamasına dair kafada bir şeyler oluşturması açısından işte Şimşek'in çıplak [:)] hali !!!

Kısa kısa bu haftaki pastalarım bu şekildeydi... Her pasta benim için yeni bir tecrübe... Yeni bir şey öğrenmem için bir fırsat...

Ben sevdiğim şeylere vakit ayırmaktan son derece mutluyum ? Ya siz .... ?

Bir sonraki yazımda sizlerle yeni bir kurabiye tarifi ile Resimli Kurabiye yapım aşamalarını paylaşıyor olacağım... Hem de çok özel bir objektifin gözünden ...

Afiyetle kalın,





16 yorum:

Esra Kars dedi ki...

Müge ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş.Bende oğlumun doğumgünü için şimşek mcqueen yapacağım ama nasıl :)

Adsız dedi ki...

muge cım, harıkasın.. ben zaten bosa tedırgın olduğunu bılıyordum.. ama ıste ınsan ılk kez yapacaksa eğer o tedırgınlı yasıyor.. cok ıyı bılırım;) hem ben zaten senden aynen resımdekı gıbı super bır ıs cıkacağından emındım cnm...ayrıca yazında bızden bahsetmıssın cok tsk ler.. umarım bır sekılde yardımcı olabılmısımdır.. arkadaslar arasında destek, dayanısma olmazsa olurmu hıc??? supersın cnm... keske kursta da aynı sınıfta olsaydık:((

sevgıler
fıdan

ayseyaman dedi ki...

Mugecim
pastaların hepsi birbirinden guzeller, çok ciciler çok! ellerine saglik, sabah sabah gozum gonlum iştahım açıldı.:))
Dogum gunu sahiplerine de pastaları gibi güzel tatlı yıllar dilerim.:)
sevgilerle

gülriz dedi ki...

Mügeeeee, bunlar ne böyle. Bak söylemedi deme, beni biraz daha tahrik edersen sana kursa geleceğim :))) Ellerine sağlık canım, kocaman sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Ay ne kdar mutlu ediyorsunuz beni anlatamam :)
Esra'cım, bir gayret oluyor, hiç endişen olmasın... Selda'nın yazdıklarını adım adım takip et, harika anlatmış o bloğunda..
Fidan'cım keşke keşke ... olmadı bir gün bir araya gelip kocaman bir pasta yapalım beraber acısını çıkartalım :)
Ayşe'cim, sağol güzel sözlerin için teşekkür ederim sana da ..
Gülrizzzz.... Tahriğe ne gerek var. İstediğin zaman gel yapalım beraber..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Hepsi birbirinden güzel olmuş ama bence en güzeli Moris için olanı..:) Moris benim de eski arkadaşımdır o yüzden ona çok yakıştığını düşündüm.

Sevgiler,

Pastanı Seç dedi ki...

Mügüş pastalar için yorulduğunu biliyorum ama inan deymiş harikasın pek güzel olmuşlar ellerine sağlık canım arkadaşım..

öpüldün.

Adsız dedi ki...

Mügecim - Hepsi birbirinden güzel olmuş..Ellerine kollarına sağlık..Mcqueen tasarımın harika..3 boyut çalışmaya devam etmelisin yeteri kadar başarılı bence...

Kocaman sevgiler

butterfly dedi ki...

Mügecim pastaların hepsi birbirinden güzel. En çok Mcqueen'i sevdim ben, sen 3 boyutlu ilk denemem demesen asla bilemezdim bunu, bence çooook güzel olmuş:).
Ellerine sağlık.
Sevgiler:)..
aslı

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Müge,
Ben hala deneyemeyenlerdenim:)) (tekerleme sözleri gibi oldu) Eline sağlık çok da güzeller. Palyaço Bayanı çok sevdim ben. Ama hepsi birbirinden hoş aslında. Eline sağlık. Ayrıca senin gibi becerikli birinden cheesecake ime beğeni almak çok mutlu etti beni:)
Sevgilerimle...

Ferah Gülşen dedi ki...

Merhaba. İade-i ziyarete geldim ve ne iyi etmişimde gelmişim geç bile kalmışım güzel pastalarınızla tanışmak için. Ellerinize sağlık. Bu arada hangi kursa gidiyorsunuz benim hala kurs arayışlarım devam ediyorda :(.

Yemekbahane dedi ki...

Hafize merhaba,

Ne enteresan oldu bu şimdi Moris ile tanışık çıkman :) Sen pastanın anlamını daha iyi anladın o zaman :)

Aylin'cim,
Haklısın çok yoruldu ama bu kadar güzel yorumun sonrasında anlıyorum ki boşa gitmemiş bir yorgunluk olmuş :)

Pastarda'cığım,
Teşvikin için çok teşekkür ediyorum, haklısın devam etmem lazım sırada haftaya yapacağım yeni süprizlerim var aklımda :)

Butterfly,
Çok sağol güzel sözlerin için...

Bocuruk,
Estafurullah ne demek, cheesecake bence harika gözüküyordu..

Pastalila,
Geldiğin için çok teşekkür ederim. Pastaci Okulu nun Sefa Usta ile açtığı kursa gidiyorum.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Mügecim, pastalar çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.

Müge Hüner dedi ki...

Becerikli adaşım, dün gece 12 de gördüm senin pastaları hemen uzun uzun yorum yazdım ama internet gitti ve bende yarın yazarım artık dedim:(
Pastalarının hepsi birbirinden şahane, fotograflı olan çok romantik, hele para kesesi süper bir fikir olmuş:) Hepsi için ellerine sağlık şekerim.

Nalan Kaplan dedi ki...

Müge'ciğim hepsi harika olmuş ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL TARİFLERİN VAR BENDE BEKLERİM YEMEK BLOGU DEĞİL AMA BENİMKİSİ SEVGİLER :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails