30 Mart 2007 Cuma

SOBE ! ALDIM-KULLANDIM-MEMNUNUM :)

Bütün bir hafta boyunca bazı televizyon programlarında yaptıkları gibi adım adım Anadolu seyahatim vardı. Verilmesi gereken egitimler olduğu için Denizli-İzmir-Ankara-Adana turu atıp geldim..Ama inanılmaz yoruldum , anlatamam !! Her gün uçağa bin in , otele yerleş ayrıl...Bavulu aç kapa... :))
Her neyse bu işi de alnımızın akı ile tamamlayıp sağsalim evimize dönebildik çok şükür.. Zaman buldukça oralarda bloğa da bir göz attım tabii...Bir baktım ne göreyim Nükhet'cim beni meğer sobeleyivermiş...Pek de iyi yapmış doğrusu, sevindim bu oyuna dahil edildiğime...
Oyun alıp severek kullandığımız şeyleri anlatmamızı gerektiriyor... Peki dedim ve aldım kameramı elime, bir baktım nelersiz ben yapamam diye çevreme...
İşte tespitlerim ... Ben bunları çok seviyorum !!!!

Benim profili okuyanlar bilir...Rum müziği fanıyım.. Beni dinlendiren yegane müzik diyebilirim.
Genelde ofiste laptopta dinlerim ama evde de birkaç CD bırakıyorum , yemek yaparken beni çok mutlu ediyor gerçekten de... Bu albümleri çok yakında aldım...Minos ve Passion Türkiye'den aldığım albümler.Ben çok beğendim, denemenizi tavsiye ederim...Tabii buzukinin tınısı hoşunuza gidiyorsa...


Image Hosted by ImageShack.us


Benim bir de magnet düşkünlüğüm var.Bir nevi küçük kolleksiyon diyebiliriz.Ülkeleri ve şehirleri temsil eden magnetleri çok seviyorum ve buzdolabımın üzerini bunlarla dolduruyorum.Ne zaman bir yerlere gitsem, hemen magnet telaşına düşerim bu yüzden :) Eğer birileri seyahate çıkıyorsa da muhakkak siparişim magnetten yana olur :)



Image Hosted by ImageShack.us



Spor ayakkabı sanırım benim için bir lütuf, olmazsa olmaz bir şey... Topuklu ayyakabıların üzerinde salınacak bir bayan malesef olamadım ve olamıyorum. O yüzden iş dışında beni bunlarla görmek son derece mümkün.Son olarak kahverengi bir NIKE aldım , fiyatı da gayet iyiydi ve çok memnunum. Tepe tepe giyiyorum diyebiliriz :)



Image Hosted by ImageShack.us



Biraz da mutfaktağa girelim...
Elde mikserle çırpmak benim için büyük eziyetti.Bu nedenle kek ve pandispanyalarda şekeri olması gerektiği kadar iyi eritemiyordum. Hemen www.hepsiburada.com adresine girdim ve resimde gördüğünüz tezgah üstü mikseri satın aldım.İnanılmaz memnunum...Hem de fiyatı gayet uygundu..Bu marifete bu fiyat...Son derece hesaplı !



Image Hosted by ImageShack.us

Pasta yapma hevesine düştüğüm günden beri, değişik kaynaklara bakmak, fikir edinmek çok ilgimi çekmeye başladı. Kitaplar da bu konuda önemli bir kaynak benim için. Ama malesef hepinizin de bildiği gibi Türkiye'de son derece pahalı.. Ben birkaç kitabı Amazon'dan getirttim. Bu hafta İngiltere'ye gidecek olan bir iş arkadaşıma da bol bol sipariş verdim, inşallah haftaya kütüphanem biraz daha dolacak...


Image Hosted by ImageShack.us



Sofrada görsellik benim için maksimumda önemli.Bu nedenle bu görselliği çeşitlendirebilecek her türlü aksesuarı, tabağı, peçeteyi gördüğümde almak için çıldırıyorum :) Bu sevimli fareli peynir ikram tahtası da gördüğümde beni çok mutlu eden bir şeydi gerçekten.Bu tabakta peynir sunmaktan son derece keyif alıyorum, tabii konuklarımın her seferin de tabağa övgüleri ise tartışılmaz :)

Image Hosted by ImageShack.us



Bütün bu saydıklarım, çok severek kullandığım bana mutluluk veren şeylerdi... Bu oyuna kiminle mi devam edeceğim ???

Betül, Selda, Ayşegül SOBE !!!!

Nükhet'cim, tekrar teşekkürler bu oyuna dahil ettiğin için beni !!!

Sevgiyle kalın...

24 Mart 2007 Cumartesi

MUHABBETİN VE AŞURENİN TADI & ÇİKOLATA RÜYASI

Image Hosted by ImageShack.us



Bu aralar çok sık konuklarım oluyor. Bu da beni çok mutlu ediyor gerçekten. Anak bugün yazmaya fırsat bulabildim geçen cumartesi günü gelen konuklarımı ve tabii ki bir de ikramlarımızı.
Çok şeker bir bayanlar günü toplantısı yaptık bu sefer de .... Annemin kuzenleri, onların kuzenleri ve onların kuzenleri ile :))) Çok enteresandı.. Herkes birbiri ile biryerlerden kuzendi :))
Çok sık görüşemesek de onlarla vakit geçirmek çok hoş gerçekten de. Muhabbet çok güzel oluyor.Hele bir de teyzem (meşhur Hiko) kahve falı bakarken bayılıyorum muhabbetlerine..Kısmetler, balıklar, yollar biri bin para :)
Yani anlayacağınız biz çok eğlendik , güldük geçen hafta !! Ama tabii midemiz de boş kalmadı !
Annemle bugünün menüsünü hazırlarken, trakyaya ve trakyalılara (annem tekirdağlı) layık şöyle kallavi bir şey yapmak istedik.. En sonunda aklımıza etli nohutlu pilav ve aşure ikilisi geldi...Ne o mevlüt mü var demeyin... Her zaman yeme fırsatımız olmayan bir şey yapmak istedik bu da vesile oldu :)
Biz de böyle ağır yemek olaylarında usta annemdir..Pilavda da üzerine tanımıyorum zaten..
O nedenle annem pilav ve aşureyi yaptı, ben çay ikramı olarak zeytinli çöreklerden ve bir de pasta yaptım.

Image Hosted by ImageShack.us



Zeytinli çöreğin tarifini daha önce vermiştim.Buradan bakabilirsiniz.

Image Hosted by ImageShack.us



ÇİKOLATA RÜYASI

Malzemeler:

Keki için;

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kakao
  • 1,5 su bardağı un (az gelirse 2 bardağa tamamlanabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çaykaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardapı süt

Arası için;

  • 1 paket vanilyalı cremole
  • 2 su bardağı süt
  • 2 muz
  • 2 çorba kaşığı file fındık

Üzeri için;

Süslemek için;

  • Yaklaşık 18-20 adet savuyer (kedidili) bisküvisi
  • 160 gr bitter çikolata

Öncelikle 20 cm'lik çemberinizin iç çepherine yağlı kağıt döşeyin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Kekini hazırlamak için;

Şekeri ve yumurtaları (oda ısısında olmaları gerekir) krema kıvamına gelinceye kadar yüksek hızda çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve diğer kuru malzemeleri başka bir kapta elekten geçirin ve karıştırmakta olduğunuz kek karışımına ilave edin. Vanilya esansını da ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Altına ve iç cephesine yağlı kağıt döşenmiş olan çemberin içine karışımınızı dökün ve kekinizi yaklaşık 50-60 dk kadar fırında pişirin. Kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edip, fırından çıkartın ve ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakın.

Arası için cremoleyi, 2 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın. Muzları soyup , ufak ufak kremanın içerisine doğrayın ve mikserle hafifçe çırpın.Son olarak file fındığı ilave edip buzdolabında bir müddet bekletin.

Soğuyan kekinizi levye ile tam ortadan ikiye ayırın. Vanilya şurubu ile kekin her yanını eşit olarak ıslatın. Vanilya şurubunu;

2 çay bardağı su ile 1 çay bardağı toz şekeri eriyinceye kadar kaynatıp soğutarak , soğuyunca da içerisine 1 yemek kaşığı vanilya esansı katarak hazırlayabilirsiniz.

Eğer vanilya şurubunuz yoksa kekinizi şekerli süt, meyve suyu yada hafifçe sulandırdığınız reçelle ıslatabilirsiniz.

Alt katın üzerine hazırladığınız cremoleli karışımdan iyice yayın ve ikinci katı kapatın.

Chocolate fudge frosting hazırlayıp , kekin üzerine dökün.

Kedidili bisküvilerini kekinizin çevresine dizin. Bitter çikolataları bir bıçak yardımı ile ufak parçalara ayırın ve kekin üzerine serpin.

Keki bir kurdele ile süsleyin, oda sıcaklığında servis yapın.



20 Mart 2007 Salı

# 20 YURDUMUZUN YENİLEBİLİR OTLARI

Image Hosted by ImageShack.us

Bu ayki etkinliğimizin sahibi sevgili Asya bizlere bu ay yurdumuzun yenilebilir otları ile ilgili bir etkinlik hazırladı. Enteresan bir konu gerçekten, etkinlik sonrası diğer blogları gezerken çok ilginç tariflerle kaşılaştım. Evet Türkiye'nin bu kdar bereketli bir iklim ve toprak yapısının nimetleri olan çeşitli sebzeler, otlar ve meyveler bizim mutfağımızın zenginliğinin ana sebebidir diye düşünüyorum.
Ben bu ayki etkinliğe malesef çok enteresan bir tarifle katılamadım..Ama yine pratik bir mutfak çeşnisi ile karşınızdayım.
Bu poğaçayı kilo alma durumlarına biraz daha özen göstermesi gereken 5 aylık hamiş :)arkadaşım Şuşucum için yapmıştım..Şöyle kepek unlu, light ve besleyici.. O çok beğendi, umarım sizler de beğenirsiniz..



Image Hosted by ImageShack.us



OTLU POĞAÇA

Malzemeler:

  • 2 yumurta (birisinin sadece beyazı ...sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase zeytin (çekirdekleri çıkmış, ben FORA'nın salata zeytinini kullandım)
  • bolca dereotu ve maydanoz (ince kıyılmıs)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz nane
  • aldığı kadar kepekli un

Fırını 170 derecede ısıtın.

Tüm malzemeyi ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Sonra yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün.

Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Afiyetle,

19 Mart 2007 Pazartesi

CHEESECAKE

Image Hosted by ImageShack.us



Davet soframın menüsüne kısa bir ara verdikten sonra, kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Cheesecake tarifini Sevgili Gelincikler Burcu'nun bloğundan denedim.Herkes çok beğendi..Sanırım bir demirbaş olması muhtemel bu tarifin!!!!

Image Hosted by ImageShack.us


Malzemeler:

3 paket krem peynir
1 bardak iyice koyu kıvamlı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 paket vanilya
3 kaşık un
1 bardak şeker
1 limonun kabuğunun rendesi
2 paket kakaolu bisküvi
2 kaşık tereyağ (yumuşak)
1 kaşık kakao

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Tabanı için, yumuşamış tereyağı, bisküvileri ve kakaoyu robottan çekin. Kelepçeli kalıbınızın kenarlarına ve tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız tabanı elinizle iyice bastırarak kalıbınıza yerleştirin ve buzdolabına koyun.

Şeker ve yumurtayı , şeker eriyinceye kadar çırpın.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kısa süre yavaş hızda çırpın.(Uzun çırpma çatlamaya neden oluyor) Hazırladığınız tabanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve fırında 50-55 dk kadar pişirin.Daha sonra fırını kapatın, kekinizi fırının içinde bırakarak soğutun.

Daha sonra buzdolabına kaldırın ve eğer mümkün ise bir gece bekletin.(Kendini çekmiş olacak)

Üzerine Dr Oetker'in meyveli sosundan hazırlayın. Servis ederken bu sosu kekinizin dilimleri üzerine dökün.

Ben cheesecake'i evde elimde kalmış bir parça şeker hamurundan minik çiçekler ve yapraklar yaparak süsledim.

Afiyet olsun...

15 Mart 2007 Perşembe

MİSAFİRLİĞİN TADI

Misafirlerim olsun bayılırım.Evime gelenin gidenin eksik olmaması sevildiğimi hissettirir, ne güzel derim kendi kendime ..Gelip giden arkadaşlarımız , eşimiz , dostumuz var !!!

Bir de misafirliğe gitmek var .. Sevdiklerimi ziyaret etmek ise ayrı bir keyif tabii..Geçtiğimiz cumartesi günü çok eski arkadaşım Demet'i ziyarete gittim.Onun huyudur , sana ne yapayım diye sorar hep :) Biz iki çay müptelası, bir otururuz sofraya, bir başlarız çay içmeye..Bizi tutabilene aşkolsun :) Ne istersin çayın yanına diye yine sordu tabii...Ben de her zamanki gibi KISIR dedim, çünkü çok güzel olur onun yağtığı kısır..

Gittiğimde kahvaltılıklar çıkmış, kısırlar yapılmış, biberler közlenmiş, turşular konmuş en önemlisi de çayımız bizi bekliyordu ...Bir de bir limon kokusu mutfakta..Meğer bizim ki bir de LİMONLU KEK pişirmiş..Eee kamerası ile gezen bendeniz hemen çekiverdim resmini tabii..

İşte Demet Usta'dan Kısır ve Limonlu Kek tarifi :))



Image Hosted by ImageShack.us

KISIR

  • 1 kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • taze soğan & sarımsak
  • domates
  • kıvırcık marul
  • maydanoz
  • limon
  • tuz - kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Teflon bir tencerede sıvıyağ ve salça kavurulur. Bulgur ilave edilir.1 su bardağı sıcak su eklenir ve ocağın altı kısılarak demlenmesi sağlanır.

Diğer tüm salata malzemeleri ince ince doğranır. Demlenen ve ılınan bulgur salata malzemelerine eklenir.Limon suyu ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.




Image Hosted by ImageShack.us



LİMONLU KEK


  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • Alabildiği kadar un (boza kıvamı)
  • Fındık içi (iri çekilmiş)
Fırın 170 derecede ısıtılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Limonun kabukları rendelenir ve suyu sıkılır. Yumurta ve şeker karışımına limon suyu ve kabukları,süt,sıvıyağ ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.Un ve kabartma tozunu elekten geçirilip diğer karışıma eklenip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edilir.Kalıp yağlanır, karışım dökülür ve üzerine fındık içi serpilir.
Yaklaşık 40-50 dk kadar pişirilir.

14 Mart 2007 Çarşamba

*** 13. YIL ***

Image Hosted by ImageShack.us

Bugün bizim yani ben ve eşim için çok özel bir gün..
Tam 13 sene önce bugün henüz 17 yaşındayken tanıdım Engin'ciğimi..
Evlilik yıldönümümüzü saymazsak o BAŞKA :) en özel günlerden biridir 14 MART...
Gönlümüzdeki sevginin, birbirimize olan saygımızın hiç bitmemesi dileğiyle !!!

Seni o yolda ilk gördüğümde aman aman
Sanki içimde yapraklar koptu....


Müge KARAHAN (gururla !!)

12 Mart 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI YUMUŞAK KURABİYELER

Image Hosted by ImageShack.us



Yabancı siteleri de zaman zaman geziyor, beğendiğim tarifleri mümkün olduğunca denemeye çalışıyorum.

Bu tarifi de Joy of Baking isimli sitede görüp denedim.

Malzemeler:

  • 1/2 cup (113 gr) tereyağ ya da margarin (oda ısısında yumuşak)
  • 1/2 cup (110 gr) esmer şeker
  • 1/4 cup (50 gr) toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya şurubu
  • 1 cup (140 gr) un
  • 1/4 cup (30 gr) toz kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1 cup damla çikolata

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, hazırlayın.

Mikserle şeker ve yağı homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.Yumurta ve vanilya şurubunu ilave edip, çırpmaya devam edin.

Un, karbonat,tuz ve kakaoyu ayrı bir kapta elekten geçirin. Daha sonra diğer karışıma ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Son olarak damla çikoltaları katıp tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.

Bir dondurma kaşığı ya da iki kaşık yardımı ile yağlı kağıdın üzerine aralarında yaklaşık 5 cm boşluk bırakarak dizin.

Eğer vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin, böylelikle kurabiyelerinizin fazla yayılmasını önleyebilirsiniz.

Kurabiyelerinizin ortası hala yumuşak olacak şekilde yaklaşık 8 dk kadar pişirin.İyice soğuduktan sonra tepsiden alın, aksi taktirde kırılacaklardır.

Afiyet olsun!





10 Mart 2007 Cumartesi

DALYAN KÖFTE

Image Hosted by ImageShack.us


Davet soframın sıcak tabağında başrolü Dalyan Köfte oluşturdu.Dalyan Köfte hem pratikliği hem de sunumu ile bence davet sofraları için çok iyi bir alternatif.

Malzemeler:

  • 1 kg yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • baharat olarak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik (arzu ettiğiniz miktarda)
  • iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye (hazır garnitürlerde kullanılabilir)

Öncelikle soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz.Sarımsakları da rendenin ince yeri ile rendeliyor, soğana ilave ediyoruz.Bayat ekmeği robottan geçirip; kıyma, baharatlar,ince kıyılmış maydanoz, soğan ve sarımsak ile köfte harcını yoğuruyoruz.Son olarak yumurtayı da ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğurma işlemi tamamlanınca tezgaha streç film ya da aluminyum folyo serip kıymanın yarısını elimizle düzelterek aynı kalınlıkta olmasına da dikkat ederek bir dikdörtgen elde edecek şekilde streç filmin üzerine yayıyoruz.Tam ortasına gelecek şekilde iç malzememizden koyup, streç filmin her iki ucundan da tutarak köfte harcını bir rulo haline getiriyor, streçi iyice sarıyoruz.Bu şekilde iki adet rulo yapıp, buzdolabında 30-60 dk arası bekletiyoruz.

Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayıp ruloları streç filmden çıkartıp, fırın tepsisine aktarıyoruz. Üzerlerine hafif ağ sürerek (kurumaması için) önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dk kadar pişiriyoruz. Pişen köftelerimizi ekmek dilimler gibi dilimleyip sıcakken servis yapıyoruz.

Afiyetle,

8 Mart 2007 Perşembe

CEVİZLİ KABAK SALATASI

Image Hosted by ImageShack.us


Hazırladığım davet sofrası için yapmış olduğunuz tüm yorumlara teşekkür ediyorum ! Ortak zevklerde buluştuğum siz mutfakseverlerin de taktirini almış olmak son derece motive edici gerçekten.Hele de tarifleri beklediğinizi belirtmeniz ayrı mutluluk verici.Beğenilmenin ötesinde tariflerimin uygulanması herkes gibi beni de çok mutlu ediyor.Tekrar teşekkür ediyorum.

Bugün soframızdan CEVİZLİ KABAK SALATASI'nın tarifini vereceğim sizlere.Esasen belki de birçoğunuzun bilip uyguladığı bir tariftir diye düşünüyorum ancak benim çevremde yer alan Acemi :) mutfak düşkünleri için yine de yazmadan geçemeyeceğim zira harika bir tadı var...

Blogların birbirine katkılarından biridir servis etme şeklim , bunu belirtmem lazım. İsmini üzülerek hatırlayamadığım, bloglar arasında sörf yaparken gözüme çarpan bir sunumdu salataları portakal dilimlerinde servis yapmak.Ben de kabak salatam için denedim, konularım çok etkilendi gerçekten...Hem de servisi çok kolay ve şık oldu.

Malzemeler:

  • 1 kg kabak
  • ince kıyılmış dereotu
  • arzu ettiğiniz kadar iri çekilmiş ceviziçi (fazla ince olmaması lezzeti açısından daha iyi)
  • 1,5 kase süzme yoğurt (kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • tuz
  • kabakları sotelemek için 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 silme çay kaşığı pudra şekeri
  • 3-4 diş sarımsak
  • Servis için 3 adet portakal ve dereotu

Kabakları rendeleyip, sıvıyağda soteleyin.Kısık ateşte suyunu salması ve sonra da çekmesi gerekiyor.Sarımsakları dövün.Sotelenen kabakları soğumaya bırakın, soğuduktan sonra iyice kalan suyunu sıkın.Kabakları, ceviz ve dereotu ile karıştırın.Daha sonra tuz, sarımsak ve şeker ilave edilmiş süzme yoğurt ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.

Portakalları halka halka kabukları ile dilimleyin.Herbir halkanın üzerine salatanızdan koyup, dereotu ile süsleyin.

Afiyetle,


5 Mart 2007 Pazartesi

DAVET SOFRASI

Image Hosted by ImageShack.us



Haftasonum mutfakta geçti diyebiliriz. Cumartesi akşamı yemeğe gelecek olan misafirlerim için tüm gün mutfakta hazırlık yaptım.

Menü :

Tavuk Çorbası
Dalyan Köfte
Pilav
Sütlü Patates
Salata
Zeytinyağlı Dolma
Şakşuka
Cevizli Kabak Salatası
ve
Tatlı olarak da Cheesecake vardı...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Yoruldum ancak sonuç memnun edici oldu. Konuklarımın yemekleri beğenmesi ve bunu dile getirmeleri herşeye bedeldi doğrusu..

Tarifleri de gelecek elbette pişirdiklerimin en kısa zamanda..

1 Mart 2007 Perşembe

ANNEMİN PEYNİRLİ POĞAÇASI

annemin peynirli poğaçası


Mutfakların demirbaşlarından bahsediyorum ara ara.Kafamızda her zaman bulunan tariflerden.Kitapsız, deftersiz uygulanan, hiç bir zaman unutulmayan tariflerden.Acil durumlarda kurtarıcı, pratik ama lezzetinden vazgeçemediğimiz demirbaşlarımız.
Annemin de her hanımın olduğu gibi demirbaşları vardır.Artık onlar annemle özleşmiştir..Misafir geleceği zaman saydığı ikramların başında yer alır..
Paşa Böreği, Etimek Tatlısı, Cevizli Kabak vb... Bir de az sonra tarifini yazacağım poğaça..
Geçenlerde teyzeme gelen misafirler için pişirmişti, hemen fotoğrafladım tabii ki :)
Şimdi de sizlerle paylaşıyorum...Bu kolay tarifi beğeneceğinize eminim..

Malzemeler :

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • iç malzeme : peynir ve kıyılmış maydanoz

Tüm malzemeyi (iç malzemesi hariç) homojen, ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın tepsinizi yağlayın. Hamurdan ufak yuvarlak parçalar koparın ve avucunuzun içerisinde açın.Ortasına iç malzemeden koyup, ağzı yukarı bakacak şekilde kapatıp, tepsinize dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve arzuya göre susam ya da çörekotu ile süsleyin.Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails