30 Nisan 2007 Pazartesi

TIRAMISU

Image Hosted by ImageShack.us



Bir haftasonu daha geçti.Bu haftasonu ülkemiz için önemli gelişmelerin olduğu, milletçe omuz omuza olduğumuzu, kimliğimize sahip çıktığımızı bir kez daha duyurma yolunda birlik olduğumuz bir haftasonuydu.Heryerin kırmızı beyaz olduğu; heryerin Cumhuriyet sevdalılarıyla dolu olduğu bir haftasonu geçirdik.

Haftasonu dönüşü bloğumu açtığımda , ziyaretçi sayacının 15.000 kişiyi aşmış olduğunu görünce inanılmaz sevindim.Ekim ayında başladığım blog serüvenimi bu kadar çok paylaşan kişinin olması müthiş..Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için yine yeniden ve hep teşekkür ediyorum..

Bugün sizlere İtalya'nın ve İtalyan mutfağının sembollerinden Tiramisu'nun tarifini vermek istiyorum. Tiramisu'nun çeşit çeşit tarifi döner ellerde , belki de sizlerde de farklı bir tarifi vardır, farklı yöntemlerle yapılan.Tiramisu, İtalyanca beni yükseğe çeker, yukarı kaldırır manası taşıyor.Yani tadının güzelliği ayaklarınızı yerden keser manasıyla verilmiş adı..Benim de tadını çok sevdiğim, yemekten keyif aldığım hafif ve lezzetli bir ikram TIRAMISU.

Image Hosted by ImageShack.us

Malzemeler:

  • 1 adet hazır pastatabanı (iki katlı)

Muhallebisi;

  • 1/2 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 1 paket labne peynir

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı oda ısısında su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 tatlı kaşığı toz kakao
  • 2 kapak konyak

Süslemek için;

  • Kakao
  • Çilek (arzuya bağlı)


Keki ıslatmak için verilen tüm malzemeleri karıştırın.Kekinizin her iki katını da iyice hazırladığınız bu karışımla ıslatın.

Süt, şeker, yumurta ve unu karıştırarak pişirerek muhallebiyi hazırlayın.Muhallebi kaynayınca labne peyniri katın, peynir kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.(Dibinin tutmamasına dikkat edin)

Kekin alt katının üzerine hazırladığınız muhallebi karışımından yayın ve kekin üst katını kapatın. Muhallebinin geri kalan kısmını kekin her yanına gelecek şekilde iyice sıvayın.Tel süzgece kakaoyu dökerek tiramisunun üzerine serpin.Son olarak arzuya göre çilekle süsleyin.

Afiyetle,


26 Nisan 2007 Perşembe

PAŞA BÖREĞİ

Paşa Böreği



























































































Ne zamandır hep tatlı tatlı tatlı... Tuzluların ne günahı var canım..Üstelik ben ziyadesiyle tuzlu düşkünüyken, ne oldu bana anlamadım.Bir tatlı furyasıdır aldı başını gidiyor.
O zaman hemen şahane, pratik, lezzetli bir börek ile karşınıza gelmem icabediyor..
İşte PAŞA BÖREĞİ...Annemin,teyzemin,kuzenlerinin hatta bazen benim bile demirbaşımız.Misafir menülerinin ilk satırını hiçbirşeye kaptırmayan beni, Duyguyu (kuzenim)büyüten hatta bizden sonrakileri bile büyütecek börek.
Denemenizi tavsiye etmiyorum, şiddetle öneriyorum.Siz de müptelası olacaksınız...
Image Hosted by ImageShack.us
Annem Paşa Böreği'ni Burcu'nun gelmesi nedeniyle cumartesi günü pişirdi bizim için. O gün biz yeterince mutfakta olacağımız için menü kendisine aitti.Bize sadece kurabiyelerin arasında balkonda kısa bir keyif yapmak düştü. Ellerine sağlık canikommm !

Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 6-7 adet patates
  • süt
  • 1-2 kaşık margarin*** yağ miktarı arzuya göre arttırılabilir (püre yaparken tercihinize göre)
  • tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr kaşar peyniri
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt (kıvamına göre katmanız gerekecek) ve margarin ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor.
Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca (heryerine gelecek şekilde) harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz.Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. (Bir gece önceden de yapıp, ertesi gün misafirleriniz gelmeden önce pişirebilirsiniz) Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir.
Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz.
Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde (ne kalın ne ince olacak) kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz.
Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle,

24 Nisan 2007 Salı

KURABİYELER KURABİYELER ...

Kurabiye üzerine baya uzun uzun sizlere yazmıştım geçenlerde... Uzun lafın kısası aklımda olan kurabiye tekniklerini geliştirme yönünde bu hafta aksiyonlar haftasıydı.
Aksiyon şu şekilde alındı...
Bu işin erbabı sağolsun beni yine yalnız bırakmadı.. Kalktı bize geldi.. Benimle oturup saatlerce kurabiye süsledi, nasıl yapılacağını gösterdi..
Burcucuğum, buradan sana herşey için tekrar tekrar teşekkür ediyorum...Benim için çok çok ama çok keyifli bir gündü..
Sonra bu kurabiyeleri kim mi yedi... 23 Nisan Şenliği'ndeki çocuklar tabii ki...
Yani hem ben sevindim hem de çocuklar :)


Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us



Bunlar da yine şeker hamuru ile süslediğim cupcakeler..

Image Hosted by ImageShack.us



Hepinize bu kurabiyeler kadar renkli bir dünya diliyorum.. Hepimizin Bayramı Kutlu Olsun !!!!

Nice 23 Nisanlara, 29 Ekimlere , 30 Ağustoslara...

Nice Cumhuriyetin esaslarının unutulmadığı, laik, modern, demokratik yarınlara...

Nice Atatürk Çocuklarına, Gençlerine...

19 Nisan 2007 Perşembe

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TRUFFLU PASTA

Image Hosted by ImageShack.us


Başlığı yazarken aslında şöyle demek istedim YOK YOK PASTASI :)
Ama yaparken de, yerken de , ismini yazarken de bunu hissettirdi bana gerçekten. Bu pastayı çikolata hayranı kod adı NUTELLA'ya olan tutkusu nedeniyle NUTİŞ olan değerli Golden Girl'lerimizden Nükhet'cim için yaptım. Çünkü 17 Nisan Nutiş'in doğumgünüydü ve ona ancak içerisinde bol bol çikolata olan bir şey yapmak uygun düşerdi...
İşte malzemeler ve yapım aşamaları :

Önce pandispanyasından başlayalım.Bu pastanın kekini daha önce Hindistancevizli Çikolatalı Pasta'da uygulamıştım.Pastacı Burcu'dan öğrendiğim ve lezzeti tartışılmaz bir tarif. Bu sefer ölçüyü 1/2 oranında azalttım ve sadece 2 kat olacak şekilde bir kek pişirdim.

Buna göre;

  • Oda ısısında bekletilmiş 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı vanilya aroması
  • 1 su bardağından 2 parmak az un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı toz kakao
  • 200 gr benmari usulü eritilmiş çikolata
  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Yumurta,şeker , vanilyayı kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştırın.Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata, yağ ve yoğurdu katarak karıştırın. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.20 cm'lik çemberinizin iç kısmına ev altına yağlı kağıt döşeyin ve karışımı dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 40-50 dk kadar pişirin.Arada kürdan testi ile kontrol yapabilirsiniz.

Pandispanyayı bir gün önceden pişirdim ve streç filme sarıp bir gece beklettim. Ertesi gün levye ile tam ortadan iki ye kestim.

Arasına ve üzerine her zamanki gibi ;

  • 200 ml (1 küçük paket) sıvı krema ve
  • 250 gr küvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş) 'yı

Çırpıp bir süre buzdolabında bekletin.

Kekinizin arasına hazırladığınız kremayı sürün ve ufak ufak dilimlediğiniz çilekleri dizin. Kekin ikinci katını da kapatıp kalan tüm kremayla bütün pastayı iyice sıvayın. Busdolabında bir müddet dinlendirin.

Çikolata bantı için ;

200 gr küvertur çikolatayı benmari usulü eritin. Pastanızın yüksekliğini ölçün ve bu ölçüye göre yağlı kağıttan tüm pastayı çevreleyecek şekilde şerit/şeritler kesin. Bu şeritin üzerine bir spatula ya da bıçak yardımı ile eritmiş olduğunuz çikolatan düzgünce sürün. Şeriti pastanızın çevresine itinayla sarın ve pastayı tekrar buzdolabına kaldırın.

Truff için tarifi buradan alabilirsiniz.

Ben kakao dekorlu yaklaşık 15 adet truff hazırlayıp pastanın üzerine koyarak pastamı tamamlamış oldum.

Yiyenler beğendi, umarım siz de beğenirsiniz...

Afiyetle,



16 Nisan 2007 Pazartesi

YUMUŞAK MUFFİNLER

Image Hosted by ImageShack.us


Ben bu tarifi Pastacı Burcu'nun Şubat ayında yaptığı muffin 'lerden uyguladım ve çok beğendim.

Lezzetlerini nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama bir deneyeyim bakayım :) Bir kere gerçekten yumuşacıklar...

Sonra kremadan dolayı mis gibi süt kokuyorlar...Çok hafifler...Ve yineliyorum çok ama çok lezzetliler...



Image Hosted by ImageShack.us



Malzemeler:

  • Oda ısısında 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
  • 100 ml sıvı krema (yarım paket ediyor)
  • Arzuya göre vişne, damla çikolata veya frambuvaz vb...

Fırınınızı 170 derecede ısıtın.

Şeker,yumurta ve sıvı vanilyayı krema haline gelene dek çırpın. İstediğiniz kıvama gelince yavaş yavaş kremayı ilave ederek çırpmaya devam edin.

Un ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip mikserin devrini yükseltin.

Son olarak istediğiniz iç malzemesini , isterseniz sade de bırakabilirsiniz, ekleyip tahta bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırın.

Muffin kalıbınıza muffin kağıtlarınızı yerleştirin ve her birinin içerisine 2 tatlı kaşığı kadar kek harcınızdan dökün. Kabarma payı olarak 1 parmak kadar pay bırakmaya özen gösterin.

Isıtmış olduğunuz fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis edene kadar yumuşaklıklarını kaybetmemeleri için ağzı kapalı bir kapta saklayın.

Afiyetle,


14 Nisan 2007 Cumartesi

KURABİYE ÜZERİNE

Image Hosted by ImageShack.us



Hele bir dönün şöyle bir çocukluğunuza ...

Annenizin mutfağından gelen mis gibi bir koku...
Pişmesi için telaşlandığınızı hatırlayın. Fırından çıktığında, annenizin "daha SICAK! azıcık bekle" demesine rağmen sabırsızlıkla, o itinayla sıra sıra tepsiye dizilmiş fırın tepsisine bakışınızı.
Sizi bilmem ama ben kurabiye çok severim.Ben çocukken TV'de bir programda yanlış hatırlamıyorsam Susam Sokağı'ydı orada Kurabiye Canavarı diye bir karakter vardı.Çok gülerdim ona , nasıl da kurabiyeye tutkundu zavallıcık :)
Annelerimizin sadece avucunun içerisinde yuvarlayıp sırayla dizdiği hafiften irice kurabiyelerin yerini tutmaz tabii ama artık kurabiyeler neredeyse bir sanat unsuru haline geldi.
Renklendirip farklı farklı şekiller verdiğimiz kurabiyeleri, bebek doğumlarında, doğum günlerinde , nikahlarda dahi bir mesaj için kullanır olduk..Yani kurabiye kendini aştı , önce göze sonra damağa hitap eder konuma geldi..Tıpkı tüm diğer ikramlar gibi.
Daha önce royal icingle bir kaç deneme yapmıştım, pek başarılı bulmadım kendimi açıkça söylemem gerek, daha çok çalışmam lazım.
Hamuru direk renklendirme konusu ise severek yaptığım bir şey. Kendimi çocukların oyun hamuru ile oynuyormuşum gibi hissediyorum.

Image Hosted by ImageShack.us


Merak ettiğim bir kaç yöntem daha var.Bunlardan biri şeker hamuru ile kaplama yöntemi.Onu da en kısa zamanda deneyeceğim.Ama bir yöntem vardı ki merak ettiğim; ekipman eksikliğinden ötürü uygulayamıyordum.Bu problemi ortadan kaldırmak için Pasta Malzemeleri sitesinden alışverişimi yaptım ve kendime yenilebilir gıda kalemi ve kurabiye şablonu aldım. Ayrıca bir de ev şeklinde bir kurabiye kalıbı edindim, değişiklik olsun diye :)

Siparişlerim iki gün içerisinde elime ulaşınca dün şirketten döndüğümde kendimi direk mutfağa atıverdim.Hemen bir tepsi kurabiye pişirdim.Soğumalarını beklemek bir işkenceydi :)

Image Hosted by ImageShack.us



Soğur soğumaz kalemlerimi aldım elime ve başladım şekillendirmeye ... İşte sonuç...

Daha güzeli olabilir tabii ama ben yaparken çok keyif aldım ..Engin de yerken :)

10 Nisan 2007 Salı

OYUNDAYIM OYUNDA !!

Bu oyunlar çok hoşuma gidiyor.Sağolsun Betül'cüm ve Burçin'cim beni de dahil etmişler..Üstelik mis gibi harika keklerinden ve kurabiyelerinden de ikram etmişler..Katılmamak olur mu hiç..
İşte başlıyoruz.Oyunun teması 3 ...Evet 3 adet cevap vericem her soruya..
Bakalım nasıl olacak..

Önce sorularımı cevaplayayım sonra sobelerim de ebelerim de :))

1.Daha önce yaşadığım üç şehir:
Manisa (doğum yerim), İznik (Bursa) , Edirne
2.Tatil için gittiğim ve önerdiğim 3 yer :
Fethiye, Kalkan, Selanik
3.Yaşamak istediğiniz 3 şehir :
İzmir, Selanik , Roma
4.Şu anki mesleğim:
Esasen filolog yani dilbilimciyim .Ancak özel bir firmada pazarlama alanında yönetici olarak çalışıyorum.
5.Dünyaya yeniden gelsem:
Ünlü bir şef olmak isterdim ya da designer
6.Kesinlikle ben yapamazdım dediğim meslek
Satışçı olmak :)
7.Yaşam felsemi oluşturan söz
Hayat çok fazla kısa , anı yaşa (VITA EST SUMMA BREVIS , CARPE DIEM)
8.Bir kitaptan alınma çok sevdiğim bir söz
Söz olarak net bir şey söyleyemem o kadarına hafızam yetmez :) Ama son dönemde hararetle okuduğum ;
Bronz Atlı (Paulina Simons) kitabının her satırı :)
9.Tahir ile Zühre (Nazım Hikmet)
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Cheesecake'den birer dilim Gülenay'a, Ümran'a , Hayat'a

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Cevizli cupcakeler'den birer tane Tulosh'a, Pembeli'ye , Mutlu Fırın'a


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Çikolatalı Muzlu pastamızdan bir dilim Mavi Pire'ye , Açık Büfe'ye , Özlemhan'a

gönderiyorum... Laf aramızda sobelenmeyen blogcu arkadaş bulmakta baya zorlandım..

Birbirimizi tanımak adına ben bu oyunlardan çok hoşlanıyorum..

Umarım siz okuyanlar da keyif almışsınızdır.

Sevgilerimle,

9 Nisan 2007 Pazartesi

HAFTASONU ÇALIŞMALARI

Bu haftasonu çok çalışkandım maşallah :) Önce cumartesi günü küçük İlkyaz'ın doğumgünü partisi için pespembe bir pasta yaptım. İlk kez iki katlı pasta denemesi oldu bu benim için. Diğer bloglarda gördüğüm ve Çikolatalı Pasta grubumuzdaki arkadaşlarımın yönlendirmeleri ve verdikleri taktiklerle iki katlı pasta konusunu bir hüsran yaşamadan sonuçlandırmış oldum çok şükür.İki ayrı boy (20 cm ve 16 cm) pasta yapıp, şeker hamuru ile kaplayım sonrasında birinci katın ortasına tahta çubuklar oturtup diğerini bu çubukların üzerine yerleştirdim.
Pastayı herkes çok beğendi.Bu da beni esas mutlu eden şey oldu. İlkyaz'ın annesi Serap Abla akşam arayıp , herkesin çok beğendiğini söyleyince kalbim yerinden çıkacak kadar heyecanlandım itiraf ediyorum :) Emeğinizin beğenilmesi ve taktir görmesi çok güzel bir his.




Image Hosted by ImageShack.us



Pazar günü ise şirketten arkadaşım Duygu'nun annesi için bir ufak pasta yapmam icabetti.Onu da sarı ve beyaz renklerde yapmaya karar verdim.
Tüm pastaların tarifleri Fener Tutkusu ile aynı...


Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us



Benim için harika bir haftasonuydu umarım sizler için de öyledir..
Herkese iyi haftalar dilerim..

Sevgilerimle,

5 Nisan 2007 Perşembe

FENER TUTKUSU

Image Hosted by ImageShack.us


Bir erkek için pasta yapıyorsanız önce takımını sorgulamak en iyi alternatifmiş.Ee.. bir de çok yakınen tanımıyorsanız bu en iyi çözümmüş diyebilirim.

Bu pastayı geçen gün yaptığım gibi geniş zamanlarda yapma fırsatım malesef olmadı..Ondan mıdır nedir, sanki bir önceki daha başarılı gelmişti bana şeker hamuru kaplama ve modelleme anlamında.Ama olsun yine de herbiri bir tecrübe oluyor benim için.Daha gitmem gereken çok yol var pasta konusunda.İnanılmaz keyif alıyorum bunu söylemem gerek.İşten eve saat kaçta dönersem döneyim mutfağıma girip önlüğümü takmak beni çok mutlu ediyor.Anneme geçen gün benim işim bu olmalıymış bile dedim itiraf ediyorum.

Fener Tutkusu'nun pandispanyasını Çikolatalı Muzlu Pasta tarifindeki gibi uyguladım. Bu kek inanılmaz güzel bir kek oluyor. Kendinden hafif ıslak , yumuşacık, pasta yapmaya çok elverişli bir tarif. Ben bu sefer içerisine bir paket de Finesse Bourbon aroması ilave ettim, nefis bir tat verdi.

Keki pişirip, bir gece streç filme sarılmış halde beklettim.

Kekin arasına çikoltalı fındık aromalı Cremole sürdüm. Ben, paketin üzerindeki tarife göre yapmadım, sadece 2 bardak süt ile çırptım, böylelikle daha koyu bir kıvam elde ediliyor.
Cremole'nin üzerine ince muz dilimleri dizdim ve kekin diğer yarısını üzerine kapatıp, yine çikolata ganaj ile tüm pastayı sıvadım.

(Çikolata ganaj, 200 gr krema , 240 gr eritilmiş çikolata)

Şeker hamuru ile süslemeyi tamamladım.

Sevgiyle kalın !

3 Nisan 2007 Salı

ÇALIŞKAN BAYANIN HALİ

Image Hosted by ImageShack.us


Departmanımızın müstesna kişiliği Hülü'nün doğumgününü kutladık dün. Pastasını da ellerimle hazırladım !!
Bilgisayarı ile bütünleşmiş sosyal insan Hülya'mız için güzel bir pasta oldu diye düşünüyorum.Herkes çok beğendi , hatta figürü Hülya'ya benzetenler dahi çıktı..:) Ama Hülya "Ben bu kadar şişmanmıyım?" diyip durdu :))

Image Hosted by ImageShack.us


Pastanın tarifine gelince;

Pandispanyası için;

  • 11 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı un
  • 6 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta sarılarını, toz şeker ile krema kıvamına gelip, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene dek çırpın.Unu eleyip, yumurta sarılı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra yumurta beyazlarını ekleyip, tahta kaşıkla, yumurta akını söndürmeden hafifçe tüm malzemeleri birbirine yedirin.20 cm'lik çemberinizin içine yağlı kağıt döşeyin, altına da yağlı kağıt serip bri tepsiye oturtun.Pandispanya karışımınızı çembere dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin.Fırına verin.40-45 dk sonra, üzeri pembeleşince kürdan kontrolü yaparak , pişip pişmediğine bakabilirsiniz.

Pişen pandispanyanız soğuduktan sonra streçe sarıp 1 gece bekletin.

Kreması için;

  • 250 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)
  • 200 gr sıvı krema

Çikolataları bir bıçak yardımı ile ufak ufak traşlayın ve cam bir kasede benmari usulü eritin.Soğuk krema ile eriyen çikolatalarınızı yüksek devirde çırpın ve 5-10 dk kadar hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

Pandispanyayı ortadan tam ikiye bir bıçak ya da levye yardımı ile bölün.Ben pandispanyayı hafifçe sulandırdığım şeftali marmelatı ile ıslattım.Siz şekerli süt, şurup ya da meyve suyu ile ıslatabilirsiniz.

Alt katı ıslattıktan sonra hazırladığınız kremayı sıvayın ve üzerine ince dilimlenmiş muzları dizin.Daha sonra üzerine ikinci katı kapatın ve kalan kremayı ince bir şekilde tüm pastaya sıvayın.

Şeker hamuru yapımı için buraya bakabilirsiniz.

Şeker hamurunuzu döşeyip, şekillendirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Afiyetle,


1 Nisan 2007 Pazar

ZEYNEP ADA İLE MODELLEME KURSU

Image Hosted by ImageShack.us



Uzun zamandır bu kadar keyif aldığım bir gün daha olmamıştı galiba.. Pastamalzemeleri 'nde duyurulan kursa katıldım ve inanılmaz güzel vakit geçirdim. Hem öğrendiklerim, hem tanışma fırsatını yakaladığım kişiler sayesinde güzel bir cumartesi oldu benim için.
Pastamalzemeleri sitesinden tanıdığımız Berna Hnm'ın organizasyonu ve Bakels'in misafirverper çalışanları ve ortamı sayesinde ve de tabii ki hocamız yeteneğine hayran bırakan Zeynep Hnm ile son derece verimli ve güzel bir kurs tamamlamış oldum.

Evet.. fil, birkaç çiçek modeli, ayıcık , şeker hamuru kaplama ve renklendirme üzerine çalıştık bütün gün. Bir hayli yorucuydu bizim için ama çok değdi gerçekten de..

Image Hosted by ImageShack.us



Kursun sayesinde bir de FİLOŞ ile tanışma fırsatımız oldu ... Daha doğrusu Filoş'u yapmayı öğrendim :)Bu şirin figürün yeri benim için son derece özel olacak sanırım... İşte yaptığım ilk fil..

Image Hosted by ImageShack.us



Ne şirin baksanıza :)


Bu da Zeynep Hnm'ın yaptığı ayıcık figürü...

Image Hosted by ImageShack.us



Bir de bol bol Metin Usta'nın pişirdiği enfes Bakels ürünlerinden yedik tabii..

Image Hosted by ImageShack.us

Dedim ya benim için çok verimli ve keyifli bir gündü..

Katkısı olan herkese tekrar teşekkür ediyorum !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails