28 Nisan 2008 Pazartesi

NESKAFELİ ISLAK KEK


Bu keki yapalı bir hayli zaman oldu. Kalabalık bir ortamda ziyaretçilere ikram edilmek üzere 30x40 dikdörtgen tepside pişirmiştim.

Ölçüleri yarı yarıya indirip ufak bir tepsi ya da kalıpta pişirmeniz mümkün.
  • 9 yumurta (küçültürken 4 yumurta kullanılabilir)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 50 gr toz kakao
  • 2 paket vanilya
  • 4 su bardağı un ( birden koymamakta fayda var, markaya, ısıya göre değişebilir, az gelirse eklenebilir)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ovalet* ( konmasa da olur)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Sağolsun bir şey yazmayı unuttum galiba dediğim şeyi Adaşım bana söyledi... Gerçekten özür dilerim :( 2 paket de kabartma tozu olması lazımdı !!
  • 1,5 fincan az şekerli neskafe


Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ovaleti de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sıvıyağı ilave ediyoruz.Un,vanilya ve kakaoyu da koyup kısa bir süre daha çırpıyoruz.Son olarak damla çikolataları ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.

Tepsimizi (ya da kalıbımızı) margarinle iyice yağlıyoruz. Ben sadece kenarlarını yağlayıp alt kısmına yağlı kağıt serdim. Kek karışımımızı tepsiye döküp önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edip pişmediyse bir süre daha fırında tutuyoruz.

Keki fırından çıkartıp bir çatalla bir kaç yerinden deliyoruz.Neskafeyi hazırlayıp kekimizin üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz.

Kekimizi soğuyunca tepsiden dilimleyip çıkartıyoruz.

Güneşli ve sıcak günlerin ardından geri gelen böyle soğuk bir günde evde oturup çay ile birlikte ne güzel giderdi diye düşündüm tarifi yazarken... Hakikaten şimdi evde olmak vardı...

Afiyetle,

16 yorum:

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Böyle ıslak kekleri pek severim ellerine sağlık Mügeciğim evde olup sıcacık çayla bu keki yeme fikrine aynen katılıyorum :)
Sevgiler

egeli dedi ki...

bayılırım böyle keklere ellerine sağlık .sevgiler

Pastanı Seç dedi ki...

Valla senin evde oturma fikrine aynen katılıyorum canım benim.
Keke gelince canım çekti beeee

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar.

Adsız dedi ki...

selam canım kekin çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgilrimle nilgün

Yemekbahane dedi ki...

Evde oturma fikri süper hakikaten :) aylin'cim ben evde ne yapıcam boşver burada daha çok işe yaramıyormuyum ... ne dersin :) ???

yorum yazan herkese teşekkürler

sevgiler

Unknown dedi ki...

Mügecim ıslak keke bayıldım denemeyi düşünüyorum ama bir şeye takıldım ölçüleri 2 katına çıkarıp büyük tepsiye yapmana rağmen 1,5 fincan şekerli neskafe ıslatmak için yeterli oluyormu, burada biraz takıldım açıkcası çünkü bunu yarıya düşürdüğümüzde 3/4 fincan kullanmamız gerekecek...

Yemekbahane dedi ki...

Zerrin'cim,

Ben o gün 1,5 fincan kadar bir kahve hazırlayıp ıslatmıştım ve kafi gelmişti. Eğer gözüne az gelirse tabii arttırmakta problem olmayacaktır. Ama bu tepsi için 1,5ölçü yeterli oldu. olmazsa sen 1 fincan hazırla ve aldığı kadar kullan. Umarım yardımcı olmuştur.

Sevgiler
Müge

Yemekbahane dedi ki...

Bu arada ölçü neskafe fincanıdır.. Yani büyük fincan..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Mügeciğim,
Keke de kahveye de bayıldığım için tadına bakamadan buu keke de bayılmış bulunuyorum.

Ovalet hiç kullanmadım merak ediyorum. Denemek lazım ilk fırsatta.

Sevgilerimle...

Müge dedi ki...

Adaş Şekerim;
Yağmurlu havada evde oturmanın ve çay içmenin en güzel yanı ne biliyormusun? Ertesi gün gidecek bir işin olması.
Bankada çalışırken, izinli olduğum günler evde olmak yada pazara gitmek için can atardım, oh dünya varmış, keşke hep bunu yapsam diyerek ama 2001 krizinde pat diye işsiz kalınca anladımki, gidecek bir işin yoksa kaytarmanında hiç anlamı yok:(
Yani sana bazen herhangi bir sebeple gitmeyeceğin keyif yapacağın ama yarın gideceğin uzun ömürlü ve huzurlu bir iş dilerim her zaman.
Bak yine uzun oldu:))
Alla alla noluyo bana buraya gelince, sende bir hokus pokus var:)

Bu arada kek de kabartma tozu yokmu cicim? Nefis görünüyor bu arada, pazar günü misafirlerime yapsammı ne?
Öperim

Pastanı Seç dedi ki...

Aslında doğru ama o zaman part time olsun be:)

Yemekbahane dedi ki...

Ya çok üzgünüm ... Kabartma tozunu tamamen yazmayı unutmuşum :(

Ama Müge sağolsun sordu da ekleyiverdim :(

Teşekkürler Adaşım ...

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge Hanim, bir sorum olacak. Neskafeyi soguk olarak mi kekin üzerine döküyoruz?

Yemekbahane dedi ki...

Değerli Ziyaretçim,

Neskafeyi ben sıcakken döktüm, siz de o şekilde uygulayabilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık,
Müge

Adsız dedi ki...

Keki firina koydum, tekrar bi sayfaya bakayim dedim, bu kadar cabuk ta cevap gelmez diye düsünerek, bir de ne göreyim, siz cevaplamissiniz bile, ne güzel, cok tesekkür ederim. Ben kendimce herhalde soguk olur diye tahmin ettigimden neskafeyi keke baslamadan önce hazirladim bile. Bu sefer böyle deneyeyim bakayim. Birdahakine de sizin dediginiz gibi yaparim.

Sitenizin uzun bir zamandir takipcisiyim, paylasimlariniz icin cok tesekkürler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails