24 Ekim 2008 Cuma

SUSAM SOKAĞI - ELMO PASTASI

Pasta yapmayı çok seviyorum gerçekten de. Pasta yapmayı sevişimin altında bir çok neden var. Çoğunu aslında biliyorsunuz, sık sık bahsediyorum.

Kendime vakit ayırmak, ev-iş düzeneğinin arasında kendim için zaman dilimi yaratmak, mutfakta vakit geçirmek, renklere can vermek, bir şeyleri yaratıyor olmak, zihnimi boşaltmak, birilerini mutlu etmek... ve daha bunun gibi sayılabilecek nice şey.


Ama bir şey daha ilave etmek lazım bunlara.O da pasta yapmanın kültürümü arttırdığı. Nasıl mı? Ben susam sokağı ile büyümüş bir nesildenim aslında.Kurabiye canavarı, minik kuş hepsi televizyonun tek bilemedin 2-3 kanallı dönemlerinde ekranın karşısına mıhlandığımız sevimli karakterlerindendi. Ama "Elmo" neymiş onu bu pasta sayesinde öğrendim.Neymiş, pasta yapmak bana yeni bilgiler de katıyormuş, bu bir gerçek.

Merve Hanım, bir yaşına basacak oğlu için üzerinde "Elmo" karakterinin bulunduğu bir pasta istediğinde tabii ki adresim hemen Google oldu.. Valla google yokken napıyormuşuz hep düşünüyorum :)

Elmo'nun bir resmini bastım ve kafamda bu pasta nasıl olsun diye düşünürken, bu model canlandı gözümde.

Bu pasta ile ayrıca Sevgili Ayşe'nin yine başarı ile evsahipliği yaptığı Şeker Hamuru Ye #38 etkinliğine katılıyorum.

Pastanın yapımı için buradaki tarifi kullanabilirsiniz.

İki adet pandispanya - 23 cm & 16 cm
23 cm için 6 yumurtalı tarif uygulanır.
16 cm için yumurta sayısı 5'e düşürülerek pişirilir.
Arasına 750 gr çikolata + 600 ml krema 'lı ganaj
Bu pasta damla çikolatalı yapıldı.

Afiyetle,

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canım cok guzel cok seker olmus. ellerıne saglık.
susam sokagını cok severdım . sevgıler..

Seda dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor taaa çocukluğuma gittim desem yeri var...seni linklerime ve takibime ekledim canım...
banada beklerimmmm

Adsız dedi ki...

Mügeciğim oğlumun ilk doğum günü sayende çok neşeli ve sürprizli geçti.Doruk'ta pastasına bayıldı,uzun uzun seyretti.Hem de yüzünde kocaman bir gülümsemeyle...O gülümseme ve geri kalan herşey için tekrar teşekkürler...Ellerine sağlık...
Merve...

ayseyaman dedi ki...

Mügecim pasta yapmak kadar pasta yapanları izlemek onların yazıklarını okumak onlardan bir parça da bişeyler kapmak öyle güzelki..:) Pastan harika olmuş, küçük oğlanada nice sağlıklı mutlu yaşlar dilerim..
Bu arada hakikaten google olmasa ne yapardık benimde kurtarıcımdır..:)

Etkinliğe katılımına da çok sevindim canım..Görüşmek üzere
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş, pastalarda canlı renkleri görmeye bayılıyorum ellerinize sağlık
Benimde daha eskilere gidip Şeker kız ve Ççiçek kızı yapma hayalim var inşallah yapabilirim şimdiki çocuklara değil ama benim kuşağıma çok şey ifade ediyor.
Sevgiler Uğur
ugurlutadlar.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails