Sayfalar

13 Temmuz 2010 Salı

TAZE OTLU LOR PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER

Taze Otlu Lor Peynir Dolgulu Kırmızı Biber

Nerede kalmıştık? İşte bu sofrada :)
Allahtan o gün misafirlerime bir çok yeni tarif uygulamıştım da arşivim kalabalık, yoksa mutfağa sadece soğuk çorba yapmaya girdiğim şu günlerde ne yazardım buralara :)

Kırmızı ve yeşilin sofradaki uyumuna bayılan biri olarak bu görüntüyü de çok sevdim, siz ne düşünüyorsunuz?

Yine güzel bir meze, şık bir garnitür olarak uygulayabileceğiniz bu tarifin sanırım şu dönemde en cezbedici yanı sağlıklı ve hafif oluşu olsa gerek.

Malzemeler:

(Gelen misafir sayınıza göre adetleri arttırabilirsiniz, ben 20 adet için ölçü veriyor olacağım)

  • 20 adet kırmızı biber (orta boy ve düzgün şekilli seçmenizi öneririm)
  • 1 kase lor peyniri (tuzlu lor)
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış taze kekik
  • Bir çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı iyice dövülmüş ceviziçi
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • Üzeri için zeytinyağ
  • Süslemek için kıyılmış taze soğan (tercihen sadece yeşil sapları)

Kırmızı biberleri yıkayıp, kuruladıktan sonra fırın tepsisine dizip fırının ızgarasında közlüyoruz. (Köz tencereniz varsa orada da közleyebilirsiniz)

Közleme işlemi bittikten sonra soğutup, kabuklarını soyuyoruz. Fazla zedelemeden biberi ortadan boyuna açıp, çekirdeklerini de çıkarıyoruz.

Bir kasede, lor, ceviziçi ve taze otların hepsini karıştırıyoruz. Damak zevkimize göre tuz ve kırmızı pul biber ilave ederek iç harcımızın hazırlığını tamamlıyoruz.

Tezgahın üzerine iyice açarak koyduğumuz biberin içine harçtan koyarak dikkatlice sarıyoruz.Servis edeceğimiz tabağa yerleştiriyoruz. Tüm biberlere bu uygulamayı yaptıktan sonra biberlerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Son olarak kıyılmış taze soğanları serpip servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

13 yorum:

  1. Mügecim eline sağlık gerçekten çok şık ve nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. yemeklerde renkelerin uyumuna bayılırım tabii ki birde tadına.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. hımm mügecim sabah sabah canım çekti ellerine sağlık harika olmuş sana ve misafirlerine afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. GÖRÜNTÜSÜYLE OLDUĞU KADAR EMİNİM TADIYLA DA BÜYÜLEMİŞTİR. ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. Görüntü, renklerin uyumu harika. Bayıldığım bir tat. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Mügecim harika görünüyor ellerine
    sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nefis görünüyor
    o gün yaptıklarının hepsi ayrı güzelmiş baktımda
    yiyenlerede afiyetolsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. mükemmel görünüyor.. kırmızı ile yeşilin uyumuna bayılırımm.. biberler ve yeşil soğanlar harika olmuşş.. ellerinize sağlık Müge Hanım..

    YanıtlaSil
  9. mügecim enfes görünüyor ellerine sağlık bundan bende yapıcam.

    YanıtlaSil
  10. mükemmel bir görüntü...aklıma koydum..inşasllah en kısa zamanda denemek istiyorum...elllerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. renk uyumu süper, eminim lezzeti de öyledir.ellerine sağlık...
    sevgiler, beyza

    YanıtlaSil
  12. Benim de dolabımda şu anda soğuk çrba var, sıcakta başka ne yeniyor ki? Patlıcan biber közlüyor, yoğurtlu makarnalar yiyoruz. Ama benimkiler fena, illaki evde kesilmiş erişte olacak, haftada bir kesiyorum bu ara.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık arkadaşım.çoook şık bir görüntü.yazın vazgeçilmezi.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan