4 Ağustos 2010 Çarşamba

PATLICANLI SPAGETTI

Patlıcanlı Spagetti


Son üç aydır, ay başı farklı bir anlam kazandı bizler için. Maaş almanın, kira ödemenin ve diğer tüm rutin işlerin dışında bir anlamı var artık. Ajanda ...

Dergiyi çıkartmaya başladığımız ilk günden itibaren ayın ilk günü ve son günü arasında farklı bir trafik var hayatlarımızda ve tabii farklı bir de heyecan. Bu ayki konular ne olacak, röpörtaj kiminle olsun, kapağı nasıl yapalım diye her ay başında yapılan konuşmalar ayın sonunda dizgisi, özeleştirisi, son dakika ilaveleri ile gelişiyor... Ve perde ...

Dergi yayında diye yazıyor , Edi'miz ... Sanki içeriği sayısız kez görüp inceleyen biz değiliz.. Bir telaş herkes yeni okuyacak okurlar gibi gidiyoruz Ajanda'nın sayfasına, sahnede nasıl duruyor bakmaya.

İşte böyle bir andı..yine toplanmış Ağustos sayısını konuşuyorduk sanırım. Bu sefer bizim evde toplanmıştık. Adı toplantı hatta beyin fırtınası .. Ama aç karnına olur mu? Olmaz elbette.. Evde ne varsa reçetesi devreye girdi, patlıcanlı spagetti pişti bizim mutfakta.

Gelen dergi ekibi de beğendi, Engin de..Eee hal böyle olunca tarif Yemekbahane'ye düştü tabii...Bugün yine bizdeyiz, Eylül ayını konuşmaya.. Var mı özel bir isteğiniz :) Yemekbahanecilere kıyak geçmiş olayım dedim :)

Malzemeler:


  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 paket spagetti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • tuz , karabiber, kırmızı biber
  • zeytinyağ
  • su

Patlıcanları soyup küp küp doğradıktan sonra kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havluda bekletiyoruz.

Bir tencerede su kaynatıp içine zeytinyağ ve tuz ilave ediyoruz. Spagettiyi pişirdikten sonra süzüyoruz. 2-3 kaşık zeytinyağını kızdırıp süzdüğümüz spagettiyi yağda çeviriyoruz.

Başka bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvıyağında önce küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri yemeklik doğrayıp sotelediğimiz kıymaya ekliyoruz. Salçaları katıp baharatını arzu ettiğimiz şekilde ekliyoruz. Kızarttığımız patlıcanları da ilave edip, üzerine yarım çay bardağı kadar katıyoruz. 3-4 dakika pişmeye bırakıyoruz. Son olarak maydanozunu ekliyoruz.

Spagettinin üzerinde hazırladığımız sosu gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

10 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Afiyet olsun sizlerede kolaylıklar diliyorum Mügeciğim sevgiler..

kalpkurabiye dedi ki...

ajanda çok zevki bir dergi gördüğüm kadarıyla.. sizi de çok mutlu ediyor..
patlıcanlı spagettinizde beni çok mutlu etti müge hanım afiyet bal şeker olsunn:))

Dışavurum dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Müge , hislerimize tercüman olmuşsun.

gulsev dedi ki...

Emeğinize sağlık, dergiyi bizlerde takip ediyoruz, bu sayısına birazdan bakacağım...
Patlıcanlı spagetti dün gece bizim evede konuktu :)
elinize sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık bayılırım patlıcanlı pilav ve makarnaya

Burcu dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor :)

Saglıklımutfak dedi ki...

En sevdiğim, yemekten en çok keyif aldığım makarna çeşididir spagetti. Eline sağlık canım. sevgiler

kitchenart-ist dedi ki...

Mügecim, makarnan ye beni! diye bağırıyor,ellerine sağlık...
Fotoğraf süper.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
patlicanin her turlusune varim ben :)

Sevil Şahin dedi ki...

mügecim ajandayı çok ama çok begendim emeklerinize sağlık devamnı bekliyoruz

spagettine gelince diyecek kelime yok makarnayı çok severim hele bu patlıcanlı ise bayıla bayıla yerim ellerine sağlık
sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails