28 Temmuz 2011 Perşembe

İMAM BAYILDI

imam bayıldı

Ne kadar çok ara verdim. Elimin altında hem internetin olmayışı hem de yazacak pek bir şeyler pişirmemekten ötürü sizlerden ister istemez uzak kalıyorum. Aras'ı alıp yazlığa geldim...Burada günlerimiz gayet rahat geçiyor.Hiç değilse İstanbul'un sıcak ve boğucu havasından uzakta 10 yıldır yapamadığım yaz tatilini nispeten yapıyor sayıyorum kendimi. Arascık her şarta alışıyor burada. Annesi onu oradan oraya taşıyor, o da gıkını çıkartmıyor yavrucuk :)

Önümüzdeki pazartesi Ramazan ayının başlıyor olması bana "hadi Müge! Bir şeyler yazma vaktidir!" mesajı verdi... Ama sanırım geçen senelerde olduğu gibi her güne bir tarif uygulamamı bu sene yapmam pek mümkün olmayacak. Ancak elimden geldiğince sıkça güncellemeye çalışacağım, söz veriyorum.

Geçenlerde imam bayıldı pişirdik. Tam yaz yiyeceği diyebilirim bu yemek için. Buz gibi bir zeytinyağlı yemek, yanında da karpuzla enfes oluyor. Teyzem genellikle közleyerek yapsa da bence tadı kızartarak çıkıyor. Ancak sağlığı konusunda titiz durumda olanlara közlenerek de yapılabileceğini söyleyebiliriz.

İmam bayıldı, karnıyarığın kardeşi diyebiliriz. Kıymasızı :) Püf noktası ise bol soğanlı olması... İmamı sanırım soğan bayıltıyor :) Adı neden imam bayıldı bilmiyorum ama ne zaman Selanik'e gitsem, bizimkiler ilk günden yakama yapışırlar, bayıldi yap bayıldi :) Patlıcana papuçaki diyorlar ben de ona bayılıyorum :)

Ramazanda iftar sofralarınıza güzel bir lezzet katacağına eminim... Şimdiden hepinize iyi Ramazanlar, oruç tutanlara da kolaylıklar diliyorum...

Malzemeler: (6 adet)

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet büyük boy domates
  • 4 adet çarliston biber
  • ince kıyılmış maydanoz
  • tuz-karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

  • Patlıcanları iyice yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz.
  • Her patlıcanı ikiye kesip ortalarını bir kaşıkla iç malzemeyi doldurabilecek şekilde açıyoruz.
  • Soğanları ay şeklinde piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları, domatesleri ve biberleri ufak ufak doğrayarak hazırlıyoruz.
  • Bir tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğan ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Daha sonra biberleri ekleyerek onları da pişiriyoruz.
  • Domates ve salçayı ekleyerek harcımızı bir miktar su ile sulandırıyoruz. Baharatını ekledikten sonra maydanozunu ilave ediyoruz.
  • Harcımızı patlıcanların içerisine doldurup fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine domates ve biberle süs yapabilirsiniz. Tepsiye bir miktar su ilave edip 200 derece fırında yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz.
Bunun yanına tereyağlı pirinç pilavı ve cacık gitmez mi ??? Hem de nasıl gider ...

Afiyetle ve sağlıkla,

7 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

İmam bayılırda ben bayılmazmıyım. bende bayılırım patlıcan olsunda nasıl olursa olsun zaten. ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Patlıcanın her türlüsüne evet diyenlerdenim. Ellerinize sağlık.

Harbiyiyorum.com dedi ki...

İmam bayıldı, herkes bayıldı :)Enfes görünüyor.

Ellerine sağlık Mügecim.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Aras'la keyifli bir tatil geçirmene sevindim, maşallah diyelim. İmam bayıldıta gelince seninle aynı fikirdeyim, soğuk soğuk nefis bir lezzet.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Muge'cigim, hersey harika.

Guzel bir ramazan olsun sizlere de.

Sevgi ve selamlar...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

hepimiz uzak kaldik sanki bombos bi mahalledeymisim gibi geliyo bana :)
imam buna bayilirken bende sizinkine bayildim:) ellerinize saglik dediginiz gibi sanirim imam bol sogan kokusundan dolayi bayilmis olmasi gerek :)
tekrardan ellerinize saglik Hayirli Ramazanlar dilerim.

khaos dedi ki...

Patlıcan candır zaten. Şimdi gördüm de nefis resmi ah bir de ali nazik olsaydı tadından yenmezdi diye geçirdim içimden ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails