14 Şubat 2014 Cuma

KONSEPTİ KIŞ OLAN BİR ÇAY PARTİSİYDİ BİZİMKİSİ

Kış Temalı Davet Sofrası BLOG KIZLARI BULUŞTUK ...
Bu değişik bir durum değil artık biliyorsunuz, bir her ay hatta bazen ayda 2 sefer görüşür duruma geldik..Heyecanla bekliyoruz buluşacağımız zamanı. Ancak fark ediyorum ki bunu sadece biz beklemiyoruz, bazen sizler de bekliyorsunuz bizim buluşmaların yansımalarını :) Geçenlerde bir yorum aldım, ne zaman yazacaksın kış temalı buluşmanın detaylarını diyen.. İşte tembelliğimden ancak oluyor, affedin :)
Bizim bu grupta senede bir sıra geliyor ev sahipliği konusunda genelde, elbette özel bir durum olmadığı sürece.Geçen sene benim sıram geldiğinde  yılbaşını bizim evde kutlamıştık.
Bu sene de ocak ayı denk gelince oturdum düşündüm. Temayı ne olarak kurgulasam, masamızı nasıl hazırlasam diye.. Kış Temalı Davet Sofrası

Kafamda deli sorular :) misali .. günlerce düşündüm.. ne olsa diye.. Sonunda, o aralar havalar çok soğuk gidiyordu :) aklıma "KIŞ" geldi.. Madem ocak ayındaydık, madem çok soğuktu.. Kış teması olsun dedim.. Dedim dedim de .. farklı ne yapabilirim meselesi vardı bu sefer düşünecek konu olarak...
İşte orada her zaman bu parti meselelerime deva olan yetenek zengini Zeynepciğim devreye girdi.Bir mail attım, hayalimi anlattım :) O kadarı yetti ona.. İşte sonuç.. Bembeyaz, kar gibi bir masa...

Centerpiece

Kendi tasarladığı ve elleriyle hazırladığı masa süsü (centerpiece) .. yaptığı ponponlar (ponpon yapımını Zeynep'in blogundan öğrenebilirsiniz)
Sicimden hazırladığı peçete halkaları.. Hepsi el emeği Zeynep'in..

Peçete & Misafir Ben de temaya uygun olsun diye aktardam kış çayları aldım, paketledim.. Tabaklarına koyup, hem onlara minik bir hediye hazırlamış oldum hem de masa görsel olarak renklenmiş oldu. English Home'dan aldığımız kartları tırtıklı makasla kesip üzerlerine isimleri yazarak tabak sunumunu böylece tamamlamış olduk :) 

Büfemize gelirsek, yine imece herkesin bir şey yapıp getirdiği bir ikram sistemi ile devam ediyoruz diyebilirim.
 Açık Büfe

Menümüzde şunlar vardı:

  • Tavuklu Börek (ben yaptım, tarifini vereceğim)
  • Börülce Salatası (Fadime'den) 
  • Zeytinyağlı Lahana Dolması (annem yaptı)
  • Zeytinyağlı Kuru Patlıcan & Biber dolması (annem yaptı)
  • Pırasalı Kiş (Esra'dan) (Benzer bir tarife buradan ulaşabilirsiniz)
  • Kardan Adam Salata (Nesli'den)
  • Otlu Poğaça (Selen'den) (Benzer bir tarife buradan ulaşabilirsiniz)
  • Minik Kavanozlarda Çikolatalı Mousse   (ben yaptım, tarifini vereceğim)
  • Kestaneli Makaron (elbette Münevver Ablamızdan)
  • Havuçlu Kek (Yasemin'den)

Açık Büfe

Ayrıca kış temasına uygun olması açısından;
*Boza
*Fırınlanmış Kestane
*Kuruyemiş

de ikramlarım arasındaydı..
Herşeyin ayrı ayrı fotoğrrafını çekmeye pek fırsatım olmadı bu sefer ev sahibi olduğum için ...İşte bir kaç kare ayrıntı...
Kestaneli Makaron

Kestaneli Makaronlar..
Otlu Poğaça

Otlu Poğaça..Kardanadam Salatası Kardan Adam Salatası.. Kavanozda Çikolatalı Mousse Çikolatalı Mousse Zeytinyağlı Dolma İşte böyle savdım sıramı :) seneye bakalım nasıl olacak, neler yapacağım :) Şimdi sıra Esra'da cumartesi ondayız ... Bizi izlemeye devam edin :)
Afiyetle & sağlıkla,

9 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ayy bayıldim..Her sey cok güzel düsünülmüs..Keyfiniz bol olsun,her sey dostlarla güzel..sevgiler

Ebrushka Blog dedi ki...

Muhteşem bir sofra, sunum harika, menüye ise denecek tek şey on numara olduğu :) Hepsinin tadına bakmak isterdim ayrı ayrı :)

Adsız dedi ki...

mrb sofranız çok güzel kuru ve zeytinyağlı dolmaların tariflerini ekleyebilirmisiniz
zahide

Serap dedi ki...

Çok şık bir sofra. Konsept harika olmuş. Sunumlar nefiss. Tek kelime ile mükemmel. Ellerinize sağlık.

Yemekbahane dedi ki...

sevgili Nursey hanım çok teşekkür ediyorum, haklısınız dost meclisi olunca farklı oluyor her sey.

Ebru hanım, beğendiğinize çok memnun oldum.

Zahide hanım, elbette eklerim :)

Serap hanım, teşekkür ederim size de..

Sevgiler

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Harika bir sofra Müge hanımcım, daha önemlisi harika buluşmalar, paylaşımlar çok iyi geliyor insana. Umarım hayal ettiğiniz gibi bir gün olmuştur. :) Sevgiler..

cemile başaran dedi ki...

Ne denir ki...Bilemedim.Herşey çok güzel olmuş.Kış teması masa,tuzlular,tatlılar...Keşke diyor insan be de olsaydım orada.Yemek için değil ama.Birbirine gerçekten değer veren insanları tanımak için.Dostluğu samimiyeti hissetmek için...Yıllardır sizi,arkadaşlarınızı takip ediyorum Müge Hanım...Sevmeden yük olur böyle şeyler insana bu hayat koşturması için de çünkü.Ne diyelim dostluğunuz daim olsun..Hep mutluluk olsun toplantı ortamlarınızda...

Yemekbahane dedi ki...

Öznur Hanım çok teşekkür ederim.. evet istediğim gibi geçti çok şükür.. arkadaşlarımı mutlu etmek bana çok iyi geliyor :)
sevgiler
müge

Yemekbahane dedi ki...

Cemile hanım güzel sözleriniz için ne desem az.. çok teekkür ediyorum hem beni takip ettiğiniz hem de değerli görüşlerinizi paylaştığınız için.

sevgiler,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails