22 Aralık 2015 Salı

YILBAŞI SOFRASI 2016

Yılbaşı Süsleme

İşte yine yeniden bir yılbaşı sofrası ile karşınızdayım :)
Aslında bu blogu takip edip beni ve kullandığım eşyaları artık çok iyi tanıyanlar var aranızda. Onlar için yine mi aynı tabak yine mi aynı örtü durumudur belki de :) Ama hepimizin evinde her misafir için ayrı ayrı kullanacağımız yepyeni tabaklar olmayabilir.. Aslında benim temelde yapmak istediğim de bu zaten, aynı tabağınız ve örtünüzle farklı sofralar kurma zevkini yaşamak.. yaşatmak..
11 yıllık evliyim, bu yemek takımı da çeyizimden.. Milyon sefer koydum bloga resmini, öyle ya da böyle .. Ama yine bu sofrayı hazırlarken tek düşündüğüm şu oldu, iyi ki beyaz tabak almışım .. Her genç kız evlenirken muhakkak bir takım beyaz takım edinmeli bence.. Emin olun bir tek ondan sıkılmayacaksınız :) Hatta kardeşim (kuzenim demek bana hep ters geliyor ona) evlenirken benim takımın aynısından gittik ona da aldık :) Bu arada takım Jumbo , merak eden olursa ..

Aynı tabaklarla kurulu yılbaşı sofralarını hatırlarsak gümüş bir supla ile yeşil bir masa hazırlamıştım 2013 senesinde, 2014'te ise bu sefer dore bir masa   ve yine aynı tabaklar, kırmızı supla kullandığım 2010 senesinin yılbaşı sofrası  ve kartopu gibi bembeyaz bir masa ... Gördüğünüz gibi bunlar sadece aradan seçtiklerim ve hep tabaklar aynı :)

Bu sefer de dolabımdan itina ile çıkarttım tabaklarımı ve çatallarımı.. Kafamdaki renk kırmızı .. Şöyle eğlenceli bir sofra.. Cıvıl cıvıl..


Yılbaşı Süsleme

Deli kızın çeyizi misali açtım ıvır zıvır kutularımı.. İçinden ne çıkacak merakla inceledim..O kadar ıvır zıvır olunca evde insan unutuyor neyi var neyi yok..Hahhhh işte kırmızı ve yeşil kurdeleler..
Bu sevimli Noel Baba bir kalem.. Moda'dan bir hediyelik eşya dükkanından aldım tanesine 3 TL verip.. İsim kartlarını da Nezih kırtasiyeden boş kartvizit (4TL) alıp kendim Aras'ın tırtıklı makası ile kestim. Üzerine de Tchibo'dan kendime yeniyıl hediyesi olarak aldığım damgalardan bastım herbirine ayrı ayrı desende..Beyaz kumaş peçetelerimi rulo yaptım üzerine de kurdeleleri çift renk bağladım, noel babayı ve isim kartlarını koyunca işin çoğu bitmiş oldu.. 


Yılbaşı Süsleme

Masa örtüsünü beyaz tercih ettim, üzerindeki kapağı ise İkea'dan kumaşını alıp mahallenin terzisine diktirmiştim seneler önce.. Siz de beğendiğiniz bir kumaşı bu şekilde pratik ve ekonomik olarak değerlendirebilirsiniz.

Yılbaşı Süsleme

Masanın ortasına hazırladığım arajman ise tamamen toplama :) Geçenlerde eve gelen bir çiçeğin kavanozuna yılbaşı süslerini doldurdum, dışına bir kurdele yerleştirdim ve etrafına da Selen'in bana daha önce hediye ettiği mumlukları koydum.. Masayı hazırlarken yurtdışında centerpiece denilen (masa ortası göz alıcı parça) süslemeyi yapmayı çok seviyorum..

Yılbaşı Süsleme

Yılbaşı için bir kaç menü önerisi bir sonraki yazıda...
Şimdilik afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails