29 Aralık 2016 Perşembe

PASTIRMALI RULO YILBAŞI BÖREĞİ

pastırmalı yılbaşı böreği

Bu parti için hazırladığım son derece pratik bir börek oldu.. Renkli sunumu ve lezzeti ile dikkat çekti.
Sizin de pazar kahvaltılar, yılbaşı sofraları, özel davetlerde tercih edebileceğiniz bu tarifi, pastırma sevmezseniz salam/jambon gibi alternatiflerle denemeniz mümkün.

Malzemeler:
  • Milföy hamuru (2 adet milföyden 3 börek çıkıyor)
  • Pastırma (yapacağınız börek kadar dilim sayısı)
  • Uzun dilimlenmiş taze kaşar
  • Kiraz domates
  • Yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • Kalıpları yağlamak için katı yağ (margarin)

Pastırmalı Rulo yılbaşı böreği


Yapılışı:

  1. Öncelikle muffin kalıplarınızı çok iyi yağlamanız gerekiyor. Aksi taktirde böreğinizi çıkartmanız zorlaşabilir.
  2. İki kare milföyü yanyana getirerek bir dikdörtgen elde ediyoruz. Bu dikdörtgeni uzunlamasına 3 eşit şerite bölüyoruz.
  3. Milföyün üzerine pastırma dilimi ve kaşar dilimini koyarak rulo yapıyoruz. Ruloyu yaparken kiraz domatesimizi de yerleştirerek sarıyoruz. 
  4. Rulo yaptıktan sonra hamurun alt kısmını biraz birleştirmenizi tavsiye ediyorum. Elinizle alt kısımda hamuru birleştirir kapatırsanız kalıptan çıkartması daha kolay olacaktır. yoksa kaşar eriyerek kalıba yapışabiliyor.
  5. Muffin kalıplarına bu şekilde oturttuktan sonra yumurta sarısını hamurun kenarlarına sürüyoruz.
  6. 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails