Yine sebze sevmem diyenlere sebze yedirecek bir tarif ..
Üstelik içindeki un miktarını dikkate alırsak oldukça düşük kalorili ..
Bizim evde dün akşam yemem diyenlere bile kendini sevdirdi..
Malzemeler:
- Orta boy bir karnabaharın yarısını kullandım
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı normal un
- Tuz, zerdeçal, toz kırmızı biber, karabiber
Servis etmek için;
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda çok yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz. (Çiçeklerine orta büyüklükte ayırıp kalın sapları keselim, rahat pişmesi için)
- Hafif yumuşayan karnabaharları süzüp soğuk suyla yıkayıp şokluyoruz.
- Bir kapta sos malzemelerinin tamamını iyice karıştırıyoruz.
- Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
- Fırını 220 derecede ısıtıyoruz.
- Pişen karnabaharları sosa iyice tek tek bulayarak tepsiye yan yana diziyoruz.
- Fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder