26 Nisan 2018 Perşembe

GALETA UNLU PAÇANGA BÖREĞİ



Paçanga böreğinin orjinali kızartılarak yapılıyor. Ben bu sefer avcı böreğinden esinlenerek fırında pişirdim. Çok lezzetli oldu. Buzlukta biriktirip sonra pişirmek için de ideal üstelik.

Malzemeler:


  • 6 yufka (Toplamda 24 adet börek çıkıyor)
  • İnce dilimlenmiş çemensiz pastırma (yaklaşık 200 gr)
  • İnce dilimlenmiş taze kaşar (yaklaşık 200 gr)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 çay bardağı su 
  • Üzeri için 3 yumurta akı
  • 2 su bardağı galeta unu
  • tuz
Yapılışı:

  1. Su ve sıvıyağını bir kasede karıştırıp biraz tuz ekliyoruz.
  2. Birinci yufkayı tezgaha serip üzerine bir fırça yardımı ile yağ-su karışımından sürüyoruz.
  3. ÜZerine ikinci yufkayı da serip aynı şekilde yağlı su sürüyoruz.
  4. Üst üste duran bu iki yufkayı 8 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz.
  5. Üçgenlerin geniş kısmına bir dilim pastırma (parçalanarak konulmalı) bir dilim de kaşar koyup kalın sigara böreği gibi sarıyoruz.
  6. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde uyguluyoruz.
  7. Yumurta aklarını bir çatalla çırparak açıyoruz.
  8. Böreği önce yumurta akına sonra da galetaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Servis etmeden yarım saat önce 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 
  10. Sıcakken servis edilmelidir.

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails